x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mexicul dă în judecată marii fabricanți de arme din Statele Unite

Mexicul dă în judecată marii fabricanți de arme din Statele Unite

05 Aug 2021   •   10:02
Mexicul dă în judecată marii fabricanți de arme din Statele Unite

Mexicul a dat în judecată, miercuri, marii fabricanți de arme din Statele Unite. Acțiunea a fost înaintată unui tribunal federal din Boston, a anunțat ministrul de Externe, Marcelo Ebrard, citat de AFP.

"Suntem încrezători în acțiunea juridică și vom pleda cu toată seriozitatea de care este nevoie. Vom câştiga acest proces şi vom reuşi să reducem drastic traficul ilicit de arme în Mexic", a spus oficialul mexican.

Printre producătorii acuzați sunt Smith&Wesson, Beretta, Colt, Glock, Century Arms, Ruger şi Barrett, care produc mai mult de 68% din cele peste jumătate de milion de arme care fac obiectul traficului ilicit de arme în fiecare an de la granița Mexicului cu SUA:

Acest demers este fără precedent iar acțiunea în justiție are acordul președintelui Andres Manuel Lopez Obrador.

Totodată, guvernul mexican cere despăgubiri din partea fabricanților și distribuitorilor de arme pentru daunele provocate de practici neglijente ș vrea măsuri pentru supravegherea și respectarea legii. Mai mult, aceștia sunt acuzați că produc anumite tipuri de arme destinate speciial traficanților mexicani de droguri.

Traficul de arme de la granța dintre cele două state este alimentat de cartelurile de droguri. Circa 17.000 de persoane au fost omorâte în Mexic în 2019 cu arme aduse ilegal din Statele Unite.

 

×
Subiecte în articol: mexic sua arme