x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MH370 - Căutările o iau de la zero. Avionul Malaysia Airlines nu s-a prăbuşit unde se credea!

MH370 - Căutările o iau de la zero. Avionul Malaysia Airlines nu s-a prăbuşit unde se credea!

29 Mai 2014   •   19:04
MH370 - Căutările o iau de la zero. Avionul Malaysia Airlines nu s-a prăbuşit unde se credea!

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut la începutul lunii martie nu s-a prăbuşit în zona din sudul Oceanului Indian unde au fost detectate semnale acustice, au anunţat joi anchetatorii, relatează AFP.
 
Operaţiunea de căutare efectuată de către un robot submarin în locul în care au fost înregistrate emisiile - lăsând să se înţeleagă că provin de la cutii negre - s-a dovedit nefructuoasă, potrivit Centrului de coordonare internaţional de cercetări (JACC), cu baza în Australia.

“JACC poate informa că nici o urmă de rămăşiţe de la avion nu a fost descoperită de către vehiculul submarin autonom” şi Agenţia australiană de Securitate a Transporturilor a concluzionat că “poate fi exclusă posibilitatea ca zona respectivă să fie cea în care s-a prăbuşit zborul MH370”.

Nava australiană Ocean Shield care transporta robotul submarin american Bluefin-21 a părăsit zona după ce a parcurs 850 km2 din Oceanul Indian pentru a încerca să localizeze epava Boeing 777 dispărut la 8 martie cu 239 persoane la bord.

Marţi, în Malaezia au fost date publicităţii date colectate prin sateliţi, utilizate pentru a determina traiectoria zborului MH370, până la “căderea sa în Oceanul Indian”, ca răspuns la solicitările insistene ale rudelor pasagerilor daţi dispăruţi.

Departamentul aviaţiei civile a anunţat că a lucrat cu Inmarsat pentru a furniza 47 de pagini de date înregistrate de operatorul britanic de sateliţi, precum şi note explicative.

Rude ale celor 239 de persoane de la bordul avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, au cerut publicarea datelor brute pentru ca acestea să fie supuse altor analize.

Imarsat şi-a utilizat sateliţii pentru a ajuta la reconstituirea rutei aparatului. Deşi sistemele de comunicaţie ale zborului MH370 nu au mai funcţionat, aparatul a trimis bip-uri emise de staţii la sol şi recepţionate de sateliţi.

Boeing-ul efectua cursa Kuala-Lumpur/Beijing la 8 martie, dar şi-a schimbat brusc traseul la o oră de la decolare, fără nici o explicaţie. Căutările în Oceanul indian sunt conduse de Australia.


×
Subiecte în articol: zborul MH 370