x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Jordan a donat 1 milion de dolari victimelor uraganului Dorian

Michael Jordan a donat 1 milion de dolari victimelor uraganului Dorian

11 Sep 2019   •   11:27
Michael Jordan a donat 1 milion de dolari victimelor uraganului Dorian

Legendarul baschetbalist american Michael Jordan, fost jucător în NBA, a anunţat marţi că a donat 1 milion de dolari organizaţiilor umanitare pentru ajutorarea populaţiei din Bahamas, afectată de trecerea uraganului Dorian, care a lovit puternic arhipelagul, relatează AFP.

''Sunt devastat de distrugerea provocată de uragan în Bahamas'', a declarat Jordan, care deţine o proprietate în arhipelag, într-un comunicat postat pe contul său de Twitter. ''Inima mea este alături de toţi cei care suferă şi care au pierdut persoanele dragi'', a adăugat fostul jucător de la Chicago Bulls, de şase ori campion NBA în anii '90.

Proprietar al Charlotte Hornets, Jordan a precizat că doreşte să aleagă organizaţiile nonprofit cărora le va dona aceste fonduri. "Oamenii din Bahamas sunt puternici şi rezistenţi şi sper că această donaţie va fi utilă pentru a-şi reveni de pe urma acestui dezastru", a încheiat fostul jucător de baschet.

Pe lângă Michael Jordan, care a donat 2 milioane de dolari în noiembrie 2018, după ce uraganul Florence a făcut ravagii în Carolina de Nord şi Carolina de Sud, Micky Arison, proprietar al Miami Heat, şi-a anunţat la rândul său intenţia de a dona 1 milion de dolari.

Uraganul Dorian lăsat în urmă cel puţin 50 de morţi în Bahamas, în timp ce numeroşi locuitori sunt în continuare daţi dispăruţi, conform unui bilanţ provizoriu, emis luni seară de poliţia din arhipelag. În total, 42 de victime au fost găsite pe insula Great Abaco, iar 8 au fost descoperite pe insula Grand Bahama. Autorităţile locale au estimat, însă, că numărul total al deceselor ar putea fi mai mare.

La mai bine de o săptămână după ce a fost lovit în plin de uraganul Dorian, nordul arhipelagului Bahamas rămâne cufundat în haos, iar faza de urgenţă nu s-a încheiat, prioritatea fiind evacuarea sinistraţilor de pe insulele cele mai devastate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: michael jordan uraganul dorian