x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inuman: 340 de migranți, inclusiv 103 copii, înghesuiți într-un TIR abandonat

Inuman: 340 de migranți, inclusiv 103 copii, înghesuiți într-un TIR abandonat

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2023   •   11:30
Inuman: 340 de migranți, inclusiv 103 copii, înghesuiți într-un TIR abandonat
Sursa foto: Hepta

Peste 340 de migranți au găsit autoritățile mexicane într-un TIR abandonat în statul Veracruz, inclusiv 103 copii neînsoțiți. Este una dintre cele mai mari descoperiri recente de copii migranți care călătoresc prin Mexic.

Migranții proveneau din Guatemala, Honduras, El Salvador și Ecuador. Toți par nevătămați, iar TIR-ul avea ventilatoare și orificii de ventilație, au declarat oficialii. Nu se știe unde se află șoferul.

Fugind de sărăcie și violență în America Centrală, mulți migranți fără documente ajung să plătească sume uriașe de bani unor traficanți de persoane pentru a le permite să treacă granița cu SUA.

Anul trecut, 53 de migranți au fost găsiți morți într-o remorcă de camion abandonată în statul american Texas.

În total, 343 de persoane au fost găsite în vehicul duminică seara, a declarat Institutul Național de Migrație (INM) din Mexic. Acestea au fost găsite pe o rută obișnuită folosită pentru a duce migranții la granița cu SUA, relatează BBC.

Migranții purtau brățări cu coduri de culori pentru a-i identifica drept clienți ai traficanților, au declarat oficialii.

Migranții vor fi îngrijiți de serviciile sociale mexicane până când se va decide statutul lor.

Datele poliției de frontieră obținute de CBS News în octombrie arată că cel puțin 853 de migranți au murit încercând să treacă ilegal frontiera dintre SUA și Mexic în ultimele 12 luni.

Acest lucru a făcut ca anul 2022 să fie cel mai mortal an pentru migranți înregistrat de guvernul american, depășind cu mult recordul anterior de 546 de decese de migranți în 2021.

Poliția de frontieră a SUA a reținut un număr record de 2,2 milioane de migranți la frontiera de sud-vest în aceeași perioadă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: migranti abandonati in tir