x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de cocoşi de luptă, recuperaţi din New York. Ce a presupus operaţiunea "Angry birds"

Mii de cocoşi de luptă, recuperaţi din New York. Ce a presupus operaţiunea "Angry birds"

10 Feb 2014   •   13:46
Mii de cocoşi de luptă, recuperaţi din New York. Ce a presupus operaţiunea "Angry birds"

Peste 3.000 de cocoşi de luptă au fost salvaţi într-o operaţiune de amploare menită să pună capăt luptelor de cocoşi care au loc în New York, a anunţat oficiali ai organizaţiei de protecţie a animalelor ASPCA.

Denumită "Operaţiunea Angry Birds", misiunea a presupus descinderi la un magazin de animale din cartierul Brooklyn, la o fermă de la periferia oraşului şi la un depozit din cartierul Qeens, unde se presupune că ar fi avut loc luptele.

Opt persoane au fost arestate şi acuzate de cruzime faţă de animale. Este cea mai mare destructurare a unei reţele care se ocupă cu lupte de cocoşi, scrie publicaţia The New York Times.

Mulţi dintre cocoşii recuperaţi aveau pintenii naturaşi tăiaţi şi înlocuiţi cu pinteni metalici, ascuţiţi. S-au mai recuperat şi seringi folosite la injectarea cocoşilor cu droguri, a anunţat procurorul Eric Schneiderman.

"Brutalitatea acestor lupte este şocantă. Suferinţa animalelor a fost oribilă", a declarat Matthew E. Bershadker, directorul asociaţiei ASPCA.

Se crede că aceşti cocoşi au fost crescuţi şi antrenaţi pentru luptă la ferma de lângă New York. Cocoşii erau transportaţi în oraş noaptea şi susţineau meciuri până la moarte, de două ori pe lună, spune procuratura din New York. Spectatorii plăteau 40 de dolari pe un bilet, iar pariurile pe rezultate ajungeau şi la 10.000 de dolari de persoană. 

×
Subiecte în articol: lupte cocosi