x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de persoane evacuate în India din cauza unui ciclon puternic

Mii de persoane evacuate în India din cauza unui ciclon puternic

11 Oct 2018   •   12:24
Mii de persoane evacuate în India din cauza unui ciclon puternic

 Un ciclon puternic a avariat locuinţe şi a doborât copaci în statul Orissa (estul Indiei), determinând evacuarea a 300.000 de oameni, au informat joi autorităţile, potrivit dpa. 

"Până acum nu au fost înregistrate victime", a spus Bishnupada Sethi, prefect al statului Orissa. 

"Ca măsură de precauţie, am evacuat 300.000 de rezidenţi din zonele de coastă în cinci districte în care furtuna urmează să lovească ţărmul", a precizat oficialul. 

Ciclonul Titli, clasificat drept "furtună severă" de către administraţia meteorologică, a lovit ţărmul în Golful Bengal aducând cu sine rafale de vânt cu viteze de până la 140-150 km/h. În limba hindi, "titli" înseamnă "fluture". 

În districtele Ganjam şi Gajapati din Orissa, mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate au fost smulşi din sol, provocând întreruperea alimentării cu energie electrică şi perturbarea telecomunicaţiilor, a informat Sethi. 

Persoanele evacuate au fost găzduite în adăposturi speciale, iar gravidele au fost transportate la unităţi sanitare de stat, potrivit prefectului Orissa. 

Cel puţin 30 de pescari au fost salvaţi de garda de coastă, a mai spus Sethi. Pescarii fuseseră avertizaţi cu două zile în urmă să nu se aventureze pe mare, a mai precizat oficialul. 

Departamentele de pompieri alături de lucrători din administraţie au intervenit pentru a degaja drumurile de copacii smulşi de furtună. Bazinele de acumulare sunt monitorizate în ceea ce priveşte riscul de inundaţii. 

Golful Bengal este frecvent afectat de furtuni în perioada aprilie-noiembrie. 

Cel mai sever ciclon care s-a abătut asupra Indiei, cu rafale de vânt de până la 260 km/h, a lovit Orissa în 1999, provocând moartea a peste 10.000 de persoane.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: india ciclon puternic evacuari