x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata americană extinde programul de pregătire a militarilor ucraineni

Armata americană extinde programul de pregătire a militarilor ucraineni

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   23:36
Armata americană extinde programul de pregătire a militarilor ucraineni
Sursa foto: Hepta

Armata americană va extinde programul de pregătire a militarilor ucraineni în Germania, a anunțat Pentagonul, conform Sky News.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat joi că aproximativ 500 de ucraineni vor fi instruiți lunar, și că acțiunea nu va necesita o creștere a numărului de trupe americane în Europa.

Statele Unite au instruit deja aproximativ 3.100 de soldați ucraineni pentru utilizarea și întreținerea anumitor arme și alte echipamente, inclusiv obuziere, vehicule blindate și sistemul de rachete HIMARS.

Dar lideri militari de rang înalt discută de luni de zile despre extinderea acestei instruiri, invocând necesitatea de a îmbunătăți capacitatea unităților ucrainene de a se deplasa și de a coordona atacurile pe câmpul de luptă.

Potrivit oficialilor, scopul antrenamentelor este de a folosi lunile de iarnă pentru a perfecționa abilitățile forțelor ucrainene, astfel încât acestea să fie mai bine pregătite să contracareze orice sporire a atacurilor rusești sau eforturile de extindere a câștigurilor teritoriale ale Rusiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: soldati ucraineni armata sua