x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul chinez al Industriei este investigat pentru indisciplină

Ministrul chinez al Industriei este investigat pentru indisciplină

28 Iul 2022   •   15:06
Ministrul chinez al Industriei este investigat pentru indisciplină

Xiao Yaqing, șeful de rang înalt al Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației din China (MIIT), este investigat pentru suspiciuni de încălcare a disciplinei și a legii, a anunțat presa de stat chineză, potrivit Reuters.

Numele lui Xiao nu a apărut pe lista publicată miercuri de Partidul Comunist Chinez, aflat la putere, a oficialilor aleși pentru a lua parte la cel de-al 20-lea congres al partidului, care va avea loc la sfârșitul acestui an. În calitate de ministru în funcție, Xiao trebuia să fie pe listă.

Ulterior, presa de stat a anunțat că ministrul este investigat însă nu a oferit alte detalii.

Xiao, în vârstă de 62 de ani, a mai condus Administrația de Stat pentru Reglementarea Pieței și Comisia de Supraveghere și Administrare a Activelor de Stat.

Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației supraveghează o parte importantă a economiei chineze care include telecomunicațiile 5G, semiconductorii, vehiculele electrice și producția de vaccinuri.

Ultima apariție publică a lui Xiao a fost la 6 iulie, când a prezidat o conferință virtuală a miniștrilor informațiilor din gruparea BRICS, care include și Brazilia, Rusia, India și Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: China