x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de Interne francez: delincvenţa românească – în creştere cu 259% la Paris

Ministrul de Interne francez: delincvenţa românească – în creştere cu 259% la Paris

30 Aug 2010   •   00:00

Ministrul de Interne, Brice Hortefeux, a afirmat astăzi că actele de delincvenţă comise de români la Paris au crescut cu 259% în ultimele 18 luni, informează AFP.
În timpul unei conferinţe comune cu ministrul pentru Imigraţie, Eric Besson, şi secretarul pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, pe tema "evacuărilor din taberele ilegale", Brice Hortefeux a confirmat cifrele pe care le făcuse publice săptămâna trecută. În anul 2009, delincvenţele comise de români au crescut, la Paris, cu 138%, a reamintit Hortefeux, astăzi, cifrele.
Ministrul de Interne a mai adăugat că, în primele şase luni din 2010, tot în capitala franceză, aceeaşi delincvenţă a crescut cu 51%, ceea ce pentru Hortefeux a dat un total de creştere cu... 259%, pe 18 luni.
"Astăzi, la Paris, realitatea e că aproape un hoţ din cinci e român", a spus ministru, adăugând că "din patru furturi comise de minori, un autor este român".
"Nu e vorba despre stigmatizarea unei populaţii, dar nu se mai pune nici problema de a închide ochii în legătură cu o realitate", a mai declarat ministrul.

×
Subiecte în articol: externe