x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de interne german: Situaţia din Irak este o ameninţare inclusiv la adresa Europei

Ministrul de interne german: Situaţia din Irak este o ameninţare inclusiv la adresa Europei

de Agerpres    |    13 Iun 2014   •   17:54
Ministrul de interne german: Situaţia din Irak este o ameninţare inclusiv la adresa Europei

Amplificarea violenţelor din Irak, unde extremişti înarmaţi din gruparea Statul Islamic din Irak şi Levant desfăşoară o ofensivă spre nordul ţării, reprezintă un pericol nu doar pentru regiunea Orientului Mijlociu, ci şi pentru Europa, şi-a exprimat convingerea ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, informează ITAR-TASS.

"Suntem extrem de îngrijoraţi nu doar pentru că această ţară constituie un focar de război pe plan global, ci şi pentru că situaţia de acolo se poate răsfrânge şi asupra noastră, ţinând cont de terorismul internaţional, de fluxurile de imigranţi şi de multe altele", a precizat ministrul german.

Situaţia din Irak constituie motiv de îngrijorare şi pentru ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. În opinia sa, ciocnirile militare "ar putea cufunda Irakul în haos şi violenţă".

Însă, în pofida faptului că acest nou conflict este foarte aproape de graniţele Turciei, Steinmeier nu vede deocamdată nevoia unui amestec din partea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Şeful diplomaţiei germane a precizat că, în timpul reuniunii de urgenţă, de miercuri, a Consiliului NATO, Ankara nu a formulat o cerere în acest sens.

×
Subiecte în articol: thomas de maiziere irak