x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul german al afacerilor externe "s-a căsătorit" cu partenerul său

Ministrul german al afacerilor externe "s-a căsătorit" cu partenerul său

18 Sep 2010   •   00:00
Ministrul german al afacerilor externe "s-a căsătorit" cu partenerul său

Guido Westerwelle, ministrul german al afacerilor externe, "s-a căsătorit" vineri, la Bonn, cu partenerul său de lungă durată, omul de afaceri Michael Mronz. În Germania, căsătoria homosexualilor nu este recunoscută.



"Căsătoria a fost pronunţată de primarul Bonn-ului Jürgen Nimptsch... Doar familia apropiată era prezentă, adică circa 20 de persoane", scrie cotidianul Bild, citat de Agerpres.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al partidului liberal FDP (Partidul Liber Democrat n.r.), al cărui lider este Westerwelle, nu a confirmat şi nici nu a dezminţit informaţia, limitându-se să spună că "domnii Michael Mronz şi Guido Westerwelle aspiră le ceea ce rămâne o afacere privată".

În Germania, căsătoria homosexualilor nu este recunoscută, deşi expresia este câteodată folosită pentru a desemna "parteneriatul domestic", de tip PACS francez, care există din 2001 şi care oferă aceleaşi prerogative ca şi căsătoria în materie de drepturi de succesiune şi de adopţie de copii.

Guido Westerwelle, 48 de ani, şi Michael Mronz, 43 de ani, organizator de evenimente sportive, s-au cunoscut în 2003 şi de atunci formează un cuplu.

Westerwelle a făcut "coming out"-ul său în 2004, declarându-şi public homosexualitatea în timpul unui banchet pentru cei 50 de ani ai lui Angela Merkel, cu care el este apropiat. El a devenit, după alegerile legislative din septembrie 2009, vicecancelar şi primul ministru al afacerilor externe deschis homosexual.

De atunci, el a fost de mai multe ori însoţit de Mronz în deplasări oficiale, mai ales în Asia şi America de Sud, ceea ce a provocat un început de polemică mediatică asupra unor posibile conflicte de interese, ca urmare a activităţilor profesionale ale acestuia.

×
Subiecte în articol: externe