x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, condamnă intervenționismul militar american

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, condamnă intervenționismul militar american

27 Sep 2014   •   22:36
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, condamnă intervenționismul militar american

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a condamnat sâmbătă de la tribuna Națiunilor Unite intervenționismul militar american, într-o aluzie abia voalată la loviturile aeriene din Irak și Siria, relatează AFP.

'Washingtonul a declarat deschis dreptul său de a folosi unilateral forța peste tot pentru apărarea intereselor sale', a denunțat șeful diplomației de la Moscova într-un discurs ținut în fața Adunării Generale a ONU.

'Intervenția militară a devenit norma, iar aceasta în pofida rezultatului lamentabil al operațiunilor militare desfășurate de Statele Unite în ultimii ani', a mai spus el citând, printre altele, intervențiile din Irak, Libia și Afganistan.

Rusia, aliat fidel al regimului condus de Bashar Al-Assad, consideră că guvernul sirian trebuie asociat coaliției actuale contra jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI), cu atât mai mult cu cât Damascul 's-a exprimat clar că este pregătit să se alăture acesteia', a adăugat Serghei Lavrov.

Statele Unite, asociate unei coaliții alcătuite din mai multe țări, în special arabe, desfășoară de la începutul săptămânii lovituri aeriene împotriva SI pe teritoriul sirian. De asemenea, SUA bombardează de la începutul lunii august poziții deținute de Statul Islamic în Irak. 

×