x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Minune medicală de Crăciun: O femeie a născut două fete gemene, la o zi distanță. Cum a fost posibil?

Minune medicală de Crăciun: O femeie a născut două fete gemene, la o zi distanță. Cum a fost posibil?

de Andreea Tiron    |    24 Dec 2023   •   07:00
Minune medicală de Crăciun: O femeie a născut două fete gemene, la o zi distanță. Cum a fost posibil?
Sursa foto: UAB - The University of Alabama at Birmingham

O mamă din Alabama, cu un uter dublu rar, a sfidat toate pronosticurile medicilor și a născut gemene, la o zi distanță una de cealaltă.

Potrivit Daily Mail, Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, le-a născut pe micuța Roxi Layla marți la 19:49 și pe Rebel Laken miercuri la 6:09.

O Hatcher radiantă a împărtășit o fotografie cu ea însăși la unitatea de maternitate de la Universitatea din Alabama din Birmingham: 

„S-au născut bebelușii noștri minune! Ei au decis că sunt destul de rari din punct de vedere statistic încât ar trebui să meargă înainte și să aibă și propriile lor zile de naștere.

„Abia aștept să vă împărtășesc întreaga poveste a nașterii! Acum suntem cu toții acasă, ne vom recupera și ne vom bucura de vacanță."

Medicii estimaseră data limită de Crăciun, dar după 20 de ore de travaliu, surorile au ajuns exact la timp pentru a fi acasă de sărbători, cu frații lor.

Mama a cinci copii, Kelsey a știut că are „uter didelphys”, o afecțiune congenitală rară despre care se crede că afectează trei femei din 1.000 de când avea 17 ani. În astfel de cazuri, fiecare uter are doar un ovar și o trompă uterină.

În timpul unei vizite de rutină la medic, la opt săptămâni, Hatcher a aflat nu numai că de data aceasta avea gemeni, ci și că un făt era prezent în fiecare dintre cele două utere.

Sarcinile în ambele utere sunt extrem de rare, potrivit Shweta Patel, medic obstetrician-ginecolog care a îngrijit-o pe Hatcher la Centrul pentru Femei și Sugari al UAB.

Patel a fost medicul lui Hatcher în timpul celei de-a treia sarcini. „Doi bebeluși în două utere au fost o adevărată surpriză medicală”, a spus ea în declarație, menționând că a primit ajutor suplimentar de la experții UAB în obstetrică cu risc ridicat.

Richard Davis, profesor la Divizia de Medicină Materno-Fetală a spitalului, a spus că anomalia congenitală a sarcinii gemelare dicavitare a lui Hatcher a însemnat că bebelușii ei nu au fost forțați să împartă un singur uter înghesuit, o afecțiune care ar fi făcut ca nașterea prematură să fie o posibilitate mare. 

„Cu copiii lui Kelsey, fiecare avea propriul pântec, sacul, placenta și cordonul ombilical, permițându-le spațiu suplimentar pentru a crește și a se dezvolta”, a spus Davis în declarație, care a fost însoțită de un videoclip produs de spital despre sarcina și nașterea lui Hatcher.

În timp ce mama nu a împărtășit încă povestea completă a nașterii, imaginile din spital sugerează că cel puțin o naștere a fost prin cezariană.

Sosirea gemenilor înseamnă că Hatcher și soțul Caleb au acum mâinile pline cu cinci copii sub vârsta de opt ani.

Hatcher a declarat că i s-a spus că șansele unei sarcini duble în utere duble sunt de una la 50 de milioane.

Community Verified icon››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: minune medicala gemene uter dublu