x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miracol sau ştiinţă ? Belgia: O statuie a Fecioarei Maria devine fosforescentă la căderea serii

Miracol sau ştiinţă ? Belgia: O statuie a Fecioarei Maria devine fosforescentă la căderea serii

de Agerpres    |    13 Mar 2014   •   20:48
Miracol sau ştiinţă ? Belgia: O statuie a Fecioarei Maria devine fosforescentă la căderea serii

Sute de persoane vin de câteva zile la casa unei familii din Belgia pentru a vedea o statuie a Fecioarei care 'luminează în întuneric', mister privit cu rezerve de Biserica Catolică, informează AFP.

'Misterioasa Fecioară luminoasă' atrăsese 500 de persoane până miercuri seară la Jalhay, comună din Ardenii belgieni (estul ţării), potrivit presei locale. Poliţia a întărit paza la domiciliul cuplului de pensionari care deţine statuia Fecioarei, ce începe să lumineze slab în bucătărie când se întunecă. Fenomenul a debutat la jumătatea lunii ianuarie şi a stârnit curiozitatea ateilor şi credincioşilor, unii dintrei ei spunând chiar că s-au vindecat de probleme ale pielii.

Statuia de ipsos de circa 30 cm o reprezintă pe Fecioara din Banneaux, de la numele unui sat din apropiere unde i-ar fi apărut unei tinere, Mariette Beco, de opt ori în 1933. Banneux a devenit de atunci unul din principalele locuri de pelerinaj din Belgia.

Rectorul sanctuarului din Banneaux a fost trimis la Jalhay de episcopul de Liege. 'Este clar că ceva se întâmplă. Nu aş putea spune dacă există o explicaţie naturală sau supranaturală', a spus Leo Palm.

Un profesor de mineralogie intervievat de postul public RTBF apreciază că este vorba de o simplă fosforescenţă a materialului statuii. El regretă că proprietarii ei refuză să fie supusă unor analize. 'Nu ne interesează, este foarte bine aşa', a declarat pentru RTBF soţul pensionar.

×