x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova: Mihai Ghimpu nu-l mai susţine pe Lupu la preşedinţie. Candidează?

Moldova: Mihai Ghimpu nu-l mai susţine pe Lupu la preşedinţie. Candidează?

de Corina Andriuta    |    01 Iul 2010   •   00:00

Actualul preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a renunţat să-l mai susţină pe Marian Lupu la viitoarele alegeri prezidenţiale. Din declaraţiile făcute, Ghimpu a lăsat să se înţeleagă că îi va deveni contracandidat lui Lupu la această funcţie.



"Pe Lupu nu-l mai susțin pentru alegerile prezidențiale", a declarat, fără alte explicaţii, actualul preşedinte interimar în seara zilei de 30 iunie, citează Unimedia. Mihai Ghimpu spune că nu-l va susţine nici pe Vlad Filat în această luptă, deschizând uşa unei posibile candidaturi proprii:"Dar ce, Filat e mai frumos ca mine?"

În urmă cu puţin timp, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, susţinea că AIE ar trebui să aibă un singur candidat la funcția de șef al statului, acesta fiind Marian Lupu. "E o chestie de bărbăție", argumenta atunci Chirtoacă.
Până în prezent, la preşedenţia Moldovei, şi-au anunţat intenţia de a candida doar Vlad Filat ( liderul PLDM) şi Marian Lupu (preşedinte PDM). La ultima şedinţă a Parlamentului de peste Prut, comuniştii au încercat să introducă pe ordinea de zi propunerea de demitere a lui Marian Ghimpu din fruntea statului.

×
Subiecte în articol: externe