x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova nu va invada estul Ucrainei, dă asigurări ministrul rus al apărării

Moscova nu va invada estul Ucrainei, dă asigurări ministrul rus al apărării

de Agerpres    |    20 Mar 2014   •   22:46
Moscova nu va invada estul Ucrainei, dă asigurări ministrul rus al apărării

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu l-a asigurat joi pe omologul său american Chuck Hagel că Moscova nu va invada estul rusofon al Ucrainei, a anunţat Pentagonul, informează AFP.

"Trupele ruse care sunt masate de-a lungul frontierei cu Ucraina sunt acolo pentru a efectua exerciţii şi nu au nicio intenţie de a traversa această frontieră pentru a intra în Ucraina", a declarat într-o convorbire telefonică Serghei Şoigu, promiţând de asemenea că aceşti soldaţi ruşi nu vor conduce "nicio acţiune agresivă".

Chuck Hagel l-a întrebat cât timp ar dura acest "exerciţiu militar", dar omologul său rus a răspuns că "nu are un calendar precis asupra acestei chestiuni", a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, viceamiralul John Kirby.

Ucraina va răspunde militar la orice încercare rusă de a anexa regiunile din estul ţării vorbitoare de limbă rusă, a avertizat joi la Bruxelles primul ministru ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Pe fondul realipirii peninsulei separatiste Crimeea la Rusia, tensiunile sunt puternice în estul Ucrainei, în special la Doneţk, teatru în ultimele zile al unor manifestaţii proruse care au degenerat în ciocniri cu susţinătorii Kievului soldate cu un mort. 

×
Subiecte în articol: anexarea crimeei crimeea Serghei Şoigu