x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova solicită o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate consacrată crizei din Ucraina

Moscova solicită o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate consacrată crizei din Ucraina

de Agerpres    |    13 Apr 2014   •   21:35
Moscova solicită o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate consacrată crizei din Ucraina

Rusia vrea o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU consacrată crizei din estul Ucrainei, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse Aleksandr Lukaşevici, relatează AFP, citând televiziunea rusă.

'Partea rusă va prezenta situaţia de criză din sud-estul Ucrainei în regim de urgenţă în faţa Consiliului de Securitate al ONU şi pe lângă OSCE', Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, a declarat el.

Totodată, diplomaţia rusă a făcut apel duminică la autorităţile de la Kiev să oprească 'războiul împotriva propriului popor', exprimându-şi indignarea faţă de ameninţările guvernului de a recurge la armată pentru a pune capăt tulburărilor din estul ţării.

'Le cerem participanţilor de pe Maidan, care l-au înlăturat pe preşedintele legitim al Ucrainei, să înceteze imediat războiul contra propriului popor', a declarat MAE rus, subliniind că 'ordinul criminal (al preşedintelui ucrainean interimar Oleksandr) Turcinov de a recurge la armată pentru a reprima protestele provoacă 'indignare'.

Anterior, preşedintele ucrainean interimar Oleksandr Turcinov a acuzat Rusia că 'poartă un război împotriva Ucrainei', într-un mesaj pentru naţiune la o zi după o serie de atacuri comise de grupări armate proruse în estul ţării. 'A fost vărsat sânge în războiul pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei', a spus el, adăugând că a lansat 'o operaţiune antitero de mare anvergură' pentru a pune capăt acestor tulburări.


×
Subiecte în articol: criza ucraina