x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Multimilionar canadian, despre raportul care spune că 3,5 miliarde de oameni trăiesc în sărăcie: "Este o veste minunată"

Multimilionar canadian, despre raportul care spune că 3,5 miliarde de oameni trăiesc în sărăcie: "Este o veste minunată"

22 Ian 2014   •   18:20
Multimilionar canadian, despre raportul care spune că 3,5 miliarde de oameni trăiesc în sărăcie: "Este o veste minunată"

Kevin O'Leary, un afacerist canadian cu o avere estimată la 300 de milioane de dolari a avut o reacţie şocantă, în timpul unui interviu în care a fost rugat să-şi spună părerea despre raportul Oxfam potrivit căruia averea cumulată a celor mai bogaţi 85 de oameni ai planetei este egală cu averea cumulată a celor mai săraci 3,5 miliarde de oameni din lume.

"Este o veste minunată", a declarat milionarul care este cunoscut în Canada şi SUA ca un invitat frecvent al televiziunilor cu profil economic.

"Este fantastic şi este un lucru foarte bun pentru că inspiră pe toată lumea. Îi motivează pe oameni să se uite cu admiraţie la cei mai bogaţi şi să spună: dacă muncesc mult o să ajung şi eu ca ei. Asta le spun mereu şi copiilor mei", a spus O' Leary.

"Este o veste minunată şi o aplaud. Ce poate fi în neregulă cu asta", a adăugat canadianul.

Raportul fundaţiei caritabile Oxfam a fost publicat înainte de Forumul Economic Mondial de la Davos.

În raport se atrage atenţia asupra faptului că prăpastia tot mai adâncă dintre cei foarte bogaţi şi cei foarte săraci poate duce la tulburări sociale. Oxfam spune în raport că acumularea averii în mâinile a foarte puţini oameni îi face pe aceştia să poată influenţa politicile guvernelor în detrimentul cetăţenilor săraci, în special când vine vorba de taxare.

"Nivelul extrem de concetrare a averilor la care asistăm ameninţă să împiedice milioane de oameni să beneficieze de pe urma talentului sau a muncii lor", se mai arată în raport. 

Kevin O'Leary despre raportul Oxfam

×