x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk a vizitat lagărul de exterminare de la Auschwitz

Elon Musk a vizitat lagărul de exterminare de la Auschwitz

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   20:58
Elon Musk a vizitat lagărul de exterminare de la Auschwitz
Sursa foto: Hepta

Miliardarul Elon Musk a vizitat lagărul de exterminare de la Auschwitz. Vizita vine după ce Musk a fost implicat în mai multe scandaluri legate de antisemitism.

Elon Musk a vizitat lagărul de la Auschwitz, locul în care au murit peste un milion de oameni, cei mai mulți evrei, potrivit BBC. Ulterior, el va aborda antisemitismul online la o conferință găzduită de Asociația Evreiască Europeană (EJA). Musk și personalități politice de rang înalt din țările europene se vor întâlni la Cracovia „pentru a discuta și a găsi soluții la creșterea astronomică a antisemitismului care afectează Europa”, a transmis EJA.

Vizita are loc în condițiile în care platforma X a fost criticată pentru modul în care abordează postările antisemite. De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni Elon Musk a prezentat scuze pentru că a susținut o teorie a conspirației cu tentă antisemită.

În replică, mai mulți lideri evrei i-au cerut lui Musk să viziteze locurile legate de Holocaust, inclusiv fostul lagăr de la Auschwitz. Totodată, în luna noiembrie, Musk a mers în Israel unde s-a întâlnit cu liderii politici și a vizitat zonele atacate de Hamas.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: musk vizita auschwitz