x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Myanmar. Cel puțin 2.600 de case au fost arse

Myanmar. Cel puțin 2.600 de case au fost arse

02 Sep 2017   •   13:20
Myanmar. Cel puțin 2.600 de case au fost arse

Cel puţin 2.600 de case au fost arse săptămâna trecută în zone locuite de musulmanii Rohingya în nord-vestul Myanmarului, a anunţat sâmbătă guvernul birmanez, transmite Reuters. 

Guvernul din Myanmar a anunţat că locuinţele au fost arse de către Armata de Salvare Arakan Rohingya, grupare militantă creată în vara anului trecut şi care din luna octombrie atacă forţele de securitate. 

Însă musulmanii Rohingya care fug în Bangladesh susţin că în prezent are loc o campanie de crime şi incendieri efectuată de armata birmaneză şi care vizează alungarea lor din ţară. 

Aproximativ 58.600 de membri ai comunităţii Rohingya au fugit de violenţele din statul Rakhine, din nord-vestul Myanmarului, şi s-au refugiat în ţara vecină Bangladesh, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). 

Cel puţin un milion de etnici Rohingya trăiesc în Rakhine şi de mai multe decenii ei fac obiectul persecuţiilor, inclusiv al restricţiilor asupra libertăţii de mişcare. Armata birmaneză a anunţat că desfăşoară operaţiuni contra 'teroriştilor extremişti' pentru a-i proteja pe civili.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Myanmar rohingya case