x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NAFTA: Donald Trump confirmă linia sa de fermitate extremă față de Canada

NAFTA: Donald Trump confirmă linia sa de fermitate extremă față de Canada

01 Sep 2018   •   10:00
NAFTA: Donald Trump confirmă linia sa de fermitate extremă față de Canada

Preşedintele american, Donald Trump, a reamintit vineri linia sa de fermitate extremă faţă de Canada în negocierile comerciale în curs, confirmând într-un mesaj pe Twitter afirmaţii foarte dure dezvăluite de presa canadiană, relatează AFP. 

În mesajul său, Donald Trump s-a arătat indignat că aceste afirmaţii, făcute confidenţial în faţa jurnaliştilor, au fost publicate, dar, "cel puţin, Canada ştie la ce să se aştepte", a scris el. 

Publicarea acestor afirmaţii a pus în pericol negocierile care au loc cu începere de marţi la Washington pentru reînnoirea Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA). 

Potrivit cotidianului canadian Toronto Star, preşedintele republican le-a spus interlocutorilor săi că administraţia americană intenţionează să nu facă niciun compromis cu Canada şi că un posibil acord va fi încheiat "doar în condiţiile noastre". 

În aceste discuţii, Donald Trump sublinia că se abţine să facă publică poziţia sa, pentru că este "atât de jignitoare, încât nu se va putea ajunge la un acord".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump canada nafta