x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Narenda Modi la Kremlin. Liderul indian și-a exprimat dezaprobarea față de moartea copiilor în războiul din Ucraina

Narenda Modi la Kremlin. Liderul indian și-a exprimat dezaprobarea față de moartea copiilor în războiul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2024   •   19:15
Narenda Modi la Kremlin. Liderul indian și-a exprimat dezaprobarea față de moartea copiilor în războiul din Ucraina
Sursa foto: Profimedia Images

Premierul indian Narenda Modi i-a spus, marți, președintelui rus Vladimir Putin că moartea copiilor nevinovați este foarte dureroasă. Declarația a fost făcută la Kremlin, la o zi după o lovitura aeriană asupra unui spital de copii din Kiev. Moodi se află în vizită în Rusia.

Liderul indian a făcut remarcile în cadrul unei întâlniri televizate. Modi i-a spus lui Putin că moartea copiilor nevinovați în război, conflicte sau atacuri terorist este „foarte dureroasă”, potrivit Reuters. El a mai spus că o soluție la războiul din Ucraina „nu poate fi găsită pe câmpul de luptă... ci prin discuții”.

La rândul său, Vladimir Putin a spus că Rusia și India se bucură de un parteneriat strategic și i-a mulțumit lui Modi pentru eforturile sale de a găsi o soluție pașnică la criza din Ucraina.

India s-a abținut să critice Rusia din cauza războiului și a crescut foarte mult achizițiile de petrol rusesc ieftin. În același timp, India a păstrat legătura cu Ucraina, pe care a îndemnat-o să rezolve conflictul prin dialog și diplomație.

O rachetă a lovit luni cel mai mare spital de copii din Ucraina. Unitatea medicală din Kiev a fost parțial distrusă. Ucrainenii spun că au recuperat din moloz fragmente dintr-o rachetă de croazieră Kh-101 a rușilor. În replică. Rusia a anunțat, fără a furniza dovezi, că un sistem antirachetă ucrainean a lovit spitalul.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin narenda modi ucraina