x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naufragiu în India. Cel puțin 26 de persoane au murit

Naufragiu în India. Cel puțin 26 de persoane au murit

15 Ian 2017   •   12:37
Naufragiu în India. Cel puțin 26 de persoane au murit

 Cel puţin 26 de persoane şi-au pierdut viaţa în naufragiul unei ambarcaţiuni care transporta sâmbătă credincioşii de la o sărbătoare religioasă, în estul Indiei, potrivit unui nou bilanţ anunţat duminică de un responsabil local, relatează AFP. Ambarcaţiunea nemotorizată şi supraîncărcată s-a răsturnat în Gange, în apropiere de Patna, capitala statului Bihar. Victimele veneau de la sărbătoarea hindusă Makar Sakranti în acest oraş. 

Nu se cunoaşte numărul exact a persoanelor care se aflau la bord. Poliţia a anunţat că ambarcaţiunea transporta aproape 40 de persoane. Un bilanţ anunţat sâmbătă de poliţie indica 19 morţi. 

'Echipele de salvare au recuperat 22 de cadavre în cursul nopţii şi alte patru în această dimineaţă', a declarat telefonic Anirudh Kumar, de la securitatea civilă de stat. 

Printre supravieţuitori, se află şi un copil de 18 luni, care a fost spitalizat la Patna. 

Autorităţile au cerut deschiderea unei anchete în acest caz. Naufragiile sunt frecvente în India, cauzele fiind în general starea precară a ambarcaţiunilor şi supraîncărcarea acestora cu pasageri, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: naufragiu india