x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nave comerciale au ajuns în zona unde ar fi căzut avionul

Nave comerciale au ajuns în zona unde ar fi căzut avionul

de Carmen Plesa    |    03 Iun 2009   •   00:00

Mai multe nave au ajuns în zona din Oceanul Atlantic în care au fost văzute, din avion, rămăşiţe care se presupune că ar aparţine cursei Air France dispărută deasupra Oceanului Atlantic.



Trei nave comerciale, două olandeze şi una franceză, au ajuns aproape de insulele São Pedro şi São Paulo, unde au fost văzute plutind mai multe obiec te, dintre care scaunul unui avion şi un tambur.

Conform marinei braziliene, cele trei nave s-au abătut de la ruta lor pentru a căuta eventualii supravieţuitorii şi a recupera fragmentele văzute din aer. Până acum, n-au raportat că ar fi găsit vreunul dintre  obiecte sau un alt semn al prezenţei Airbus-ului.

Mai multe nave de patrulă, două fregate şi o corvetă aparţinând marinei braziliene au plecat din Natal, Salvador, Sao Paolo  şi Maceio, oraşe de pe coasta de est a Braziliei, spre zona insulelor São Pedro şi São Paulo. Una dintre nave este echipată, pe lângă mijloacele de salvare şi resuscitare, cu o macara electro-hidraulică , ce poate ridica până la 620 kg.

Pentru că insulele São Pedro şi São Paulo se află la o depărtare de aproximativ 1.000 de km de coasta Braziliei, ambarcaţiunile plecate astăzi pot face pe drum până la 3-4 zile.

Cercetătorul Moysés Tessler, de la Institutul Oceanografic din Sao Paulo, citat de cotidianul brazilian O Tempo, a declarat că în zona în care au fost văzute rămăşiţele, adâncimea medie a oceanului este de 4 km, ceea ce ar îngreuna recuperarea Airbus-ului. Din cauza presiunii şi a fundului mării care este neregulat şi stâncos, singura posibilitate de acces ar fi minisubmarinele.

×
Subiecte în articol: externe