x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două nave au luat foc după ce au fost lovite cu rachete în largul Adenului din Yemen

Două nave au luat foc după ce au fost lovite cu rachete în largul Adenului din Yemen

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2024   •   11:20
Două nave au luat foc după ce au fost lovite cu rachete în largul Adenului din Yemen
Sursa foto: Hepta

Două nave au luat foc după ce au fost lovite cu rachete în largul orașului Aden din Yemen, au anunțat duminică două agenții maritime britanice, citate de Reuters.

Firma britanică de securitate Ambrey a anunțat duminică că o navă de marfă sub pavilion Antigua și Barbuda a fost lovită de o rachetă la 83 de mile marine la sud-est de Aden și a luat foc. Incendiul a fost ulterior izolat.

Anterior, United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) a transmis că a primit un raport de la căpitanul unei nave cu privire la un incident la 80 de mile nautice la sud-est de Aden.

„Nava se îndrepta spre sud-vest de-a lungul Golfului Aden cu o viteză de 8,2 noduri când stația din față a fost lovită de o rachetă. A izbucnit un incendiu, dar a fost neutralizat", a anunțat Ambrey într-o notă de informare.

„O a doua rachetă a fost observată, dar nu a lovit nava. Persoane aflate la bordul unor bărci mici din apropiere au deschis focul asupra navei în timpul incidentului”.

Ambrey a precizat că nava a schimbat cursul și a mărit viteza, adăugând că „nu au fost raportați răniți”.

Houthi, care controlează cele mai populate zone din Yemen și este aliniată cu Iranul, a atacat luni de zile navele din largul coastelor, afirmând că acționează în semn de solidaritate cu palestinienii care luptă împotriva Israelului în Gaza.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nave lovite yemen