x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu avertizează că războiul va mai dura luni de zile

Netanyahu avertizează că războiul va mai dura luni de zile

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2023   •   19:20
Netanyahu avertizează că războiul va mai dura luni de zile
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a promis că va prelua controlul asupra frontierei Fâșiei Gaza cu Egiptul și a spus că se așteaptă ca războiul să dureze luni de zile, potrivit Reuters.

„Războiul este la apogeu”, a declarat Netanyahu. El a spus că zona care se întinde de-a lungul graniței dintre Gaza și Egipt trebuie să fie în mâinile israelienilor.

„Trebuie să fie închisă”, a precizat Netanyahu. „Este clar că orice alt aranjament nu ar asigura demilitarizarea pe care o căutăm”, adăugat el.

Comentariile lui Netanyahu cu privire la zona tampon au fost făcute în timp ce forțele militare israeliene au continuat ofensiva, despre care premierul a reiterat că va dura „încă multe luni”.

În urma incursiunii surpriză a Hamas din octombrie, Israelul a lansat un atac la scară largă în Gaza, strămutând aproape toți cei 2,3 milioane de locuitori și ucigând cel puțin 21.672 de palestinieni, potrivit autorităților sanitare din Gaza.

Rezidenții și medicii au declarat că luptele de sâmbătă s-au concentrat în al-Bureij, Nuseirat, Maghazi și Khan Younis, în centrul și sudul Gaza.

Mass-media Hamas a raportat sâmbătă că Abdel-Fattah Maali, un membru de rang înalt al aripii armate a grupării, a fost ucis într-un atac israelian în Gaza.

Israelul afirmă că 172 dintre militarii săi au fost uciși în luptele din Gaza.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: netanyahu razboi gaza