x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Niciun nou semnal recepţionat de la avionul EgyptAir, din ziua prăbuşirii

Niciun nou semnal recepţionat de la avionul EgyptAir, din ziua prăbuşirii

27 Mai 2016   •   14:27
Niciun nou semnal recepţionat de la avionul EgyptAir, din ziua prăbuşirii

Niciun nou semnal radio nu a fost recepţionat de la avionul Airbus 320 al companiei EgyptAir din ziua prăbuşirii acestuia în Marea Mediterană, pe 19 martie, cu 66 de oameni la bord, au declarat vineri surse apropiate anchetei, transmite Reuters.

Potrivit unor relatări din presa de joi, detectarea unui nou semnal le-a permis autorităţilor să îngusteze perimetrul în care ar putea fi localizate cutiile negre ale aparatului.

Un semnal radio recepţionat în ziua prăbuşirii de la radiobalizele avionului a ajutat la stabilirea unei zone de căutare larg delimitate, dar de atunci nu a fost detectat nimic nou, au declarat sursele pentru Reuters.

La peste o săptămână după prăbuşirea aparatului în Mediterana, cu 66 de oameni la bord, printre care 30 de egipteni şi 15 francezi, anchetatorii nu au o imagine clară a ultimelor momente ale avionului.

Echipele de căutare lucrează contracronometru pentru a recupera cele două cutii negre ale avionului, care le-ar oferi anchetatorilor indicii vitale, însă balizele care pot ajuta la reperarea lor nu emit semnal decât aproximativ 30 de zile, până la epuizarea bateriilor. AGERPRES

×