x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NIMENI nu a mai făcut asta la Vatican. Ce DECIZIE a luat Papa Francisc

NIMENI nu a mai făcut asta la Vatican. Ce DECIZIE a luat Papa Francisc

18 Feb 2014   •   08:35
NIMENI nu a mai făcut asta la Vatican. Ce DECIZIE a luat Papa Francisc

Papa Francisc a ales să călătorească cu paşaportul lui argentinian şi tocmai a cerut să fie reînnoit de autorităţile argentiniene, a declarat luni ministrul argentinian de interne, potrivit AFP, citată de Agerpres. Până acum, predecesorii săi aveau obiceiul să călătorească cu un paşaport emis de Vatican şi să predea paşaportul de origine.

Papa l-a contactat săptămâna trecută pe ambasadorul argentinian la Roma Juan Pablo Cafiero 'pentru a-l informa că vrea să continue să călătorească în lume cu paşaportul său argentinian', a povestit ministrul de interne argentinian Florencio Randazzo.

Site-ul Ministerului de Interne a difuzat noua carte de identitate a lui Jorge Bergoglio în care apare în ţinuta tradiţională albă, purtând calota papală, în timp ce argentinienii sunt obligaţi să prezinte o fotografie fără capul acoperit.

'Acest nou gest al papei în favoarea ţării noastre ne umple de mândrie... El a ales să-şi reînnoiască paşaportul şi DNI /Documentul de identitate naţională/ pentru a călători în lume ca reprezentant suprem al Bisericii Catolice cu un document de călătorie similar celui al oricărui cetăţean argentinian', a salutat ministrul.

El sugerează într-un comunicat că o echipă a cancelariei argentiniene s-a deplasat la Vatican pentru a-i face o fotografie lui Francisc şi a-i lua amprente digitale. Papa va primi paşaportul, emis la 14 februarie 2014 şi valabil până în 2024, la domiciliul său declarat Reşedinţa Sf. Marta din Vatican, a precizat ministerul. Papa şi cardinalii care locuiesc la Vatican pot dispune de paşapoarte diplomatice sau de serviciu eliberate de Sfântul Scaun, Vaticanul fiind un stat suveran.

×
Subiecte în articol: papa francisc premiera jorge bergoglio