x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi restricții COVID în orașe chinezești, de la întreruperea activității comerciale la închidere

Noi restricții COVID în orașe chinezești, de la întreruperea activității comerciale la închidere

11 Iul 2022   •   22:05
Noi restricții COVID în orașe chinezești, de la întreruperea activității comerciale la închidere

Mai multe orașe chinezești adoptă noi restricții COVID, de la întreruperea activității comerciale la închidere, pentru a ține în frâu noile infecții. Shanghai se pregătește pentru o nouă campanie de testare în masă după ce a detectat subvarianta BA.5 Omicron.

În timp ce China își menține politica "zero-COVID dinamic" de eradicare rapidă a tuturor focarelor, restricțiile stricte impuse de guvernele locale vin în ciuda numărului scăzut de cazuri, într-o perioadă în care o mare parte a lumii coexistă cu virusul.

Guvernul central a declarat că restricțiile trebuie să fie cât mai bine direcționate pentru a reduce daunele aduse economiei nr. 2 din lume, după ce blocajele majore din acest an au blocat lanțurile de aprovizionare globale și au afectat comerțul internațional, conform Reuters.

BA.5, foarte contagios, care provoacă epidemii în multe țări din afara Chinei, pare mai puțin rezistent la vaccin față de alte subvariante Omicron.

Descoperirea unei astfel de infecții în Shanghai ridică miza limitării rapide a unui focar incipient pentru a evita măsuri mai aspre similare cu blocajul din aprilie și mai, care a zguduit economia și piețele globale.

Moneda chineză, yuanul, s-a relaxat în raport cu dolarul. Datele din China vor confirma probabil că economia a încetinit puternic în al doilea trimestru, pe fondul blocajului coronavirusului în Shanghai și în alte părți.

Shanghai, cel mai populat oraș din China, cu 25 de milioane de locuitori, le-a spus locuitorilor din mai multe districte să se testeze de două ori în cadrul unei alte runde de depistare în masă de marți până joi, similară celei de săptămâna trecută. Oamenii se testează deja la fiecare câteva zile pentru a-și asigura accesul în diverse locații și în transportul public.

Autoritățile și unii investitori speră că astfel de teste neîncetate vor descoperi infecțiile suficient de devreme pentru a le ține sub control.

Riscul unei închideri prelungite a unui mare oraș a fost redus cu ajutorul controalelor timpurii, a declarat UBS Global Wealth Management.

"Ne așteptăm la restricții COVID, în principal sub forma unor mini-închideri continue pentru restul anului, ceea ce ar fi mai puțin perturbator pentru producția sau lanțurile de aprovizionare, împreună cu introducerea treptată a unor politici mai favorabile", a afirmat UBS Global Wealth Management.

Numărul zilnic de infecții cu transmitere locală în Shanghai a crescut la câteva zeci începând cu 5 iulie, dar este încă infim față de standardele globale. Cele mai multe dintre cazurile recente au fost înregistrate în rândul persoanelor aflate deja în carantină.

China continentală a raportat 352 de noi infecții cu COVID transmise pe plan intern la 10 iulie, dintre care 46 simptomatice și 306 asimptomatice, a anunțat luni Comisia Națională de Sănătate.

În provincia centrală Henan, orașul Qinyang și-a blocat aproape complet cei aproape 700.000 de locuitori începând de duminică, o singură persoană din fiecare familie având voie să iasă o dată la două zile să iasă la cumpărături.

În unele zone, oamenilor li s-a spus să nu iasă deloc din casă.

Patru districte importante din orașul Lanzhou din nord-vestul țării, în provincia Gansu, și orașele sudice Danzhou și Haikou din provincia Hainan sunt supuse unor restricții temporare timp de mai multe zile, iar spațiile culturale și de divertisment sunt închise.

Aproximativ 6 milioane de persoane din cele trei orașe sunt afectate de aceste reguli.

Orașul Nanchang din provincia sudică Jiangxi, cu 6,3 milioane de locuitori, a închis sâmbătă unele spații de divertisment, deși durata restricțiilor nu a fost precizată.

În provincia nord-vestică Qinghai, orașul Xining a început luni o campanie de testare în masă, după ce o persoană a fost depistată pozitiv duminică.

Mai multe districte importante din metropola sudică Guangzhou au început, de asemenea, luni, teste în masă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China