x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi restricții în Thailanda din cauza noilor tulpini de COVID-19

Noi restricții în Thailanda din cauza noilor tulpini de COVID-19

17 Iul 2021   •   19:45
Noi restricții în Thailanda din cauza noilor tulpini de COVID-19

Thailanda vrea să introducă noi restricţii din cauza numărului mare de decese provocate de tulpiniile Alpha și Delta ale virusului SARS-CoV-2. În această  țară a fost deja instituit un lockdown parțial la Bangkok și în 9 provincii, scrie Reuters.

"Pornind de la situaţia actuală preconizăm că, dacă nu vom introduce şi mai multe restricţii, ne vom confrunta cu mai multe infecţii şi decese în următoarele trei - patru luni", a declarat Opas Karnkawinpong, director general al Departamentului pentru Controlul Bolilor. Acesta a făcut apel la populațe să stea acasă și să evite călătoriile între provincii. 

În Thailanda a interzis adunările publice la nivel naţional sub ameninţarea pedepsei cu închisoarea de până la 2 ani sau a unei amenzi de 1.220 de dolari. În caz de recidivă se pot aplica ambele pedepse concomitent.

"Este nevoie să extindem măsurile pentru a limita circulaţia persoanelor pe cât de mult posibil şi trebuie să închidem mai multe facilităţi, lasându-le deschise doar pe cele cu adevărat esenţiale", a spus și premerul Prayuth, pe Facebook.

Numărul cazurilor a urcat la 10.082 și 141 de decese în decurs de 24 de ore. 

 

×
Subiecte în articol: thailanda COVID tulpni