x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nordul Italiei este afectat de secetă. Guvernul declară stare de urgenţă

Nordul Italiei este afectat de secetă. Guvernul declară stare de urgenţă

05 Iul 2022   •   09:00
Nordul Italiei este afectat de secetă. Guvernul declară stare de urgenţă

Italia a decretat stare de urgenţă în nordul ţării. Seceta puternică face ravagii printre culturile agricole. Fermierii sunt nemulţumiţi de lipsa unui program coerent de irigaţii.

Italia a decretat stare de urgenţă în nordul ţării, după ce mai multe regiuni au fost lovite de cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Cele mai afectate zone sunt cele din jurul râului Po, care reprezintă aproximativ o treime din producţia agricolă a ţării.

Po este cel mai lung râu din Italia şi străbate mai bine de 650 km din nordul bogat al ţării. Cu toate acestea, multe porţiuni ale căii navigabile sunt uscate. Fermierii susţin că debitul este atât de slab încât apa mării a reuşit să se infiltreze, distrugând recoltele.

Decretul guvernamental va permite autorităţilor să reducă birocraţia şi să ia măsuri de urgenţă în acest caz.

„Starea de urgenţă are ca scop gestionarea situaţiei actuale cu mijloace şi puteri extraordinare, cu ajutor şi asistenţă pentru populaţia afectată”, a declarat guvernul italian.

Pentru următoarele cinci regiuni: Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont şi Veneto s-au alocat fonduri în valoare de 36.5 milioane de euro pentru a le ajuta să facă faţă penuriei de apă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: seceta italia