x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norvegia suspendă cooperarea militară bilaterală cu Rusia

Norvegia suspendă cooperarea militară bilaterală cu Rusia

de Agerpres    |    28 Mai 2014   •   18:37
Norvegia suspendă cooperarea militară bilaterală cu Rusia

Norvegia, stat membru al Alianței Nord-Atlantice, a anunțat miercuri că suspendă toate activitățile militare cu Rusia până la sfârșitul anului, făcând referire la evoluția evenimentelor din Ucraina, transmite agenția DPA.

"După anexarea ilegală a Crimeii, Rusia a contribuit mai departe la destabilizarea situației din Ucraina", a spus ministrul norvegian al apărării, Ine Eriksen Soreide.

"În baza unei evaluări a situației din Ucraina și a acțiunilor Rusiei, guvernul a decis să continue suspendarea tuturor activităților militare bilaterale până la sfârșitul anului 2014", a adăugat ministrul norvegian al apărării.

În martie, Norvegia a anunțat că va opri numeroase activități care erau planificate pentru acest an în cadrul relației bilaterale cu Rusia, inclusiv o vizită a șefului forțelor navale ruse, și că va reevalua cooperarea militară bilaterală la sfârșitul lunii mai.

Decizia anunțată miercuri afectează 15 vizite și activități planificate pentru acest an. Totuși, Norvegia va continua să coopereze cu Rusia în ce privește operațiunile de căutare și salvare pe mare sau în ce privește securitatea la graniță. 

×
Subiecte în articol: Norvegia Rusia ucraina