x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noua Zeelandă - Români deportaţi pentru că au un copil bolnav

Noua Zeelandă - Români deportaţi pentru că au un copil bolnav

22 Ian 2008   •   00:00

Un cuplu de români a cerut Tribunalului pentru revizuirea deciziilor de deportare din Noua Zeelandă să permită fiului lor, bolnav de o afecţiune gravă, să rămână în ţară.



Un cuplu de români a cerut Tribunalului pentru revizuirea deciziilor de deportare din Noua Zeelandă să permită fiului lor, bolnav de o afecţiune gravă, să rămână în ţară, informează stuff.co.nz, citat de Mediafax.

Adrian suferă de o maladie ereditară numită talasemie majoră, al cărui tratament implică transfuzii lunare de sânge şi injecţii de până la şapte ori pe lună. Tratamentul său a costat 57.000 de dolari din banii publici, din 2004 până în 2006 şi ar putea ajunge la 5 milioane de dolari, dacă băiatul supravieţuieşte până la vârsta de 50 de ani. Banii provin din impozitele impuse cetăţenilor neo-zeelandezi.

Instanţa a apreciat că alocarea acestor fonduri este o problemă serioasă pentru public. Curtea a luat în considerare şi contribuţia părinţilor lui Adrian la societatea neo-zeelandeză: mama sa este economist şi are grijă de sora nou-născută a băiatului, care este sănătoasă, iar tatăl lucrează în ingineria aerospaţială.

Părinţii copilului au minţit la examenul medical înaintea sosirii în Noua Zeelandă, răspunzând incorect la patru întrebări care ar fi alertat statul în privinţa tratamentului costisitor al fiului lor.

Fostul ministru al imigraţiei, David Cunliffe, a cerut tribunalului ca familiei să-i fie ridicat permisul de a locui în Noua Zeelandă, însă părinţii lui Adrian au facut apel.

×
Subiecte în articol: diaspora noua zeelandă noua zeeland