x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul președinte al Coreei de Sud propune un plan de ajutor pentru Phenian

Noul președinte al Coreei de Sud propune un plan de ajutor pentru Phenian

15 Aug 2022   •   20:25
Noul președinte al Coreei de Sud propune un plan de ajutor pentru Phenian
Sursa foto: Hepta

Noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, vrea să propună Phenianului un plan de ajutor în schimbul denuclearizării țării. Cu toate acestea este de așteptat ca Phenianul să respingă oferta.

"Acest plan va îmbunătăţi considerabil economia Coreei de Nord şi nivelul de trai al populaţiei, în etape, dacă Pnehianul oprește dezvoltarea programului nuclear şi se angajează într-un proces real şi substanţial de denuclearizare", a spus acesta la aniversarea sfârşitului dominaţiei coloniale japoneze în 1945.

Planul presupune trimiterea de alimente, energie şi ajutor pentru modernizarea infrastructurii porturilor, aeroporturilor şi spitalelor.

Dar Coreea de Nord este foarte probabil să respingă oferta deoarece alocă mulți bani programului de înarmare și a declarat de mai multe ori că nu este dispusă să încheie un astfel de acord. De altfel, autoritățile de la Phenian au spus de mai multe ori că nu acceptă un astfel de program.

Totodată, Coreea de Nord a acuzat Seulul pentru epidemia de COVID-19 din țară. De la începutul anului a realizat mai multe teste militare, printre care și lansarea unei rachete balistice intercontinentale. 

×
Subiecte în articol: coreea de sud coreea de nord