x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nuntă la Casa Albă pentru nepoata lui Biden, Naomi

Nuntă la Casa Albă pentru nepoata lui Biden, Naomi

19 Noi 2022   •   21:30
Nuntă la Casa Albă pentru nepoata lui Biden, Naomi

Naomi Biden, nepoata președintelui american Joe Biden și a primei doamne Jill Biden, se căsătorește sâmbătă, în ceea ce va fi a 19-a oară în istorie când Casa Albă va fi folosită pentru o nuntă, scrie Reuters.

Mireasa, în vârstă de 28 de ani, este o avocată care locuiește la Casa Albă împreună cu mirele, Peter Neal, în vârstă de 25 de ani, proaspăt absolvent al facultății de drept, originar din Jackson Hole, Wyoming, și care lucrează în prezent la Centrul de Drept pentru Securitate Națională al Universității Georgetown. Ei s-au cunoscut în 2018.

Ceremonia a fost programată pentru ora locală 11.00 pe peluza sudică a Casei Albe, într-o zi răcoroasă de jumătatea lunii noiembrie. Ceremonia este urmată de un prânz pentru membrii familiei și pentru nuntași în interiorul Casei Albe, și se va încheia cu o recepție, seara, cu desert și dans.

Aceasta este prima parte a unui weekend festiv pentru Biden, care își va sărbători duminică cea de-a 80-a aniversare, înconjurat de familie.

De când fostul președinte John Adams s-a mutat în proaspăt construita Casă Albă, în 1800, cele 18 nunți care au avut loc acolo au avut ca protagoniste, de obicei, membrii familiei președintelui și a primei doamne.

Potrivit Asociației istorice a Casei Albe, tradiția a început în 1812, când Lucy Payne Washington, sora primei doamne Dolley Madison, s-a căsătorit cu judecătorul asociat al Curții Supreme Thomas Todd.

Grover Cleveland a fost singurul președinte care s-a căsătorit la Casa Albă.

Naomi Biden este fiica fiului președintelui, Hunter Biden, și a primei sale soții, Kathleen Buhle.

Directorul de comunicare al lui Jill Biden, Elizabeth Alexander, a declarat că familia Biden va plăti pentru activitățile legate de nuntă care au loc la Casa Albă, "în concordanță cu alte evenimente private găzduite de prima familie și urmând tradițiile festivităților anterioare de nuntă de la Casa Albă".

Presa nu are acces la nuntă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nuntă casa alba