x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O adolescentă din India a murit după ce a ţinut post timp de două luni

O adolescentă din India a murit după ce a ţinut post timp de două luni

10 Oct 2016   •   12:04
O adolescentă din India a murit după ce a ţinut post timp de două luni

O fată de 13 ani din India a murit la începutul lunii octombrie după ce a postit timp de două luni. Ea a intrat în comă la două zile după ce a încheiat acest post de 68 de zile şi, la 4 octombrie, a decedat, aparent din cauza unui atac de cord, informează France Presse.

Familia tinerei Aradhana Samdariya fost acuzată de crimă, sub suspiciunea că fata a fost forţată să se supună unei practici jainiste, a anunţat poliţia duminică.

Părinţii fetei şi alţi membri ai familiei au fost acuzaţi de omucidere voluntară ca urmare a plângerilor depuse de mai multe asociaţii, a declarat poliţistul însărcinat cu ancheta, M. Mattaiah. "Pentru moment, nu este nimic clar'', a spus el. "Corpul a fost incinerat şi investigaţia noastră se va baza pe raportul medical. Vom interoga familia înainte de a continua investigaţiile", a adăugat acesta.

Potrivit familiei sale, adolescenta a început să ţină un post de 68 de zile în care nu era permis decât consumul de apă de două ori pe zi. Atunci când fata a terminat postul au avut loc importante celebrări la care au participat sute de membri ai comunităţii jainiste şi politicieni care şi-au făcut selfie alături de adolescentă. Apoi, mai mult de 600 de persoane au participat la funeraliile acestui "copil sfânt".

Potrivit ştirilor din presă, un preot ar fi sfătuit familia să-i ceară fetei să ţină post pentru a aduce prosperitate afacerii lor, care începuse să decadă. Însă bunica fetei a respins această versiune, afirmând că familia este traumatizată de moartea sa şi că "nimeni nu a forţat-o să postească". Samdariya a mai postit "timp de 34 de zile, în 2015 şi opt zile în 2014", a declarat ea pentru AFP.

Jainismul este o religie fondată în India în secolul al VI-lea î.Hr. care insistă pe non-violenţa absolută, apărarea mediului şi asceză. Adepţii acestei religii, care depăşesc 4 milioane de persoane, cred în reîncarnare. Majoritatea trăiesc din comerţ, scrie AFP.

În jainism, posturile rituale sunt adesea ţinute de persoanele în vârstă. În 2015, un tribunal din vestul Indiei a interzis "Santhara", o practică ce constă în a posti până la moarte. Dar această interdicţie a fost anulată de Curtea Supremă argumentând că ritualul este o componentă a non-violenţei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: adolescenta moarta dupa ce a postit