x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O artistă a cântat în timpul unei operaţii pe corzile vocale pentru a fi sigură că nu i se alterează vocea

O artistă a cântat în timpul unei operaţii pe corzile vocale pentru a fi sigură că nu i se alterează vocea

de Agerpres    |    16 Iun 2014   •   21:03
O artistă a cântat în timpul unei operaţii pe corzile vocale pentru a fi sigură că nu i se alterează vocea

Alama Kante, o cântăreaţă din Guinea, a povestit că a suferit o operaţie la gât, sub hipnoză, în Franţa şi a cântat pe toată durata procedurii, pentru ca medicii să se asigure că nu-i afectează corzile vocale, conform Reuters.

Solista în vârstă de 31 de ani, care interpretează muzică tradiţională africană, a povestit că a suferit această intervenţie chirurgicală în urmă cu 2 luni, în aprilie, iar în prezent este complet recuperată.

Cântăreaţa a suferit o procedură chirurgicală pentru îndepărtarea glandei tiroide - ale cărei celule erau mărite şi prezentau riscul să devină canceroase. Astfel de operaţii se desfăşoară de obicei sub anestezie, cu un tub introdus pe gâtul pacientului.

Având în vedere că metoda obişnuită de intervenţie chirurgicală ar fi putut să afecteze capacitatea de a cânta a solistei africane, medicul care a realizat intervenţia, Dr. Gilles Dhonneur, a optat pentru varianta neortodoxă a operaţiei sub hipnoză, care îi permite pacientului să rămână treaz şi să poată răspunde solicitărilor medicilor în timpul procedurii.

Dhonneur, şeful Departamentului de Anesteziologie de la Spitalul Henri-Mondor de Cretail, din apropierea Parisului, perfecţionează tehnica hipnozei medicale de mai bine de 2 ani.

"Durerea rezultată în urma unei astfel de intervenţii chirurgicale este imposibil de suportat fără anestezie", a precizat el pentru cotidianul Le Parisian.

×
Subiecte în articol: glanda tiroida hipnoza corzi vocale