x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O bibliotecă din SUA a scos la împrumut iPad-uri

O bibliotecă din SUA a scos la împrumut iPad-uri

27 Sep 2011   •   15:17
O bibliotecă din SUA a scos la împrumut iPad-uri

Biblioteca "L.E. Phillips" din orasul american Eau Claire, Wisconsin, a initiat un program prin care abonatii pot imprumuta iPad-uri de pe care pot citi carti in format electronic.

Treizeci si doua de aparate sunt destinate abonatilor fara abateri (carti returnate tarziu) care le pot pastra timp de o saptamana. Sase aparate sunt pentru abonatii care nu se pot deplasa si care pot pastra iPad-ul 28 de zile, iar alte sase iPad-uri pot fi folosite in incinta bibliotecii.

Aparatele sunt incarcate cu aproximativ 1.000 de carti in format electronic, carti audio, dar si alte aplicatii.

"Ne-am dorit sa furnizam si alta modalitate de a accesa continutul bibliotecii, in special pentru oamenii care nu isi permit o astfel de tehnologie", a declarat directorul bibliotecii.

iPad-urile nu sunt blocate, astfel incat cei care le imprumuta pot downloada tot ce doresc, cat timp folosesc aparatele. Trebuie insa sa stearga ce au instalat, cand returneaza iPad-ul.

Clientii sunt incurajati sa sugereze aplicatii utile, care ar urma sa fie instalate permanent pe iPad.

Totusi, amenzile in cazul iPad-urilor sunt mult mai mari ca in cazul cartilor nereturnate la timp. Astfel, fiecare zi in care utilizatorul tine iPad-ul peste durata convenita costa 10 dolari.

Daca dupa 10 zile de la expirarea imprumutului iPad-ul nu este returnat, utilizatorul trebuie sa plateasca contravaloarea acestuia si a accesoriilor - undeva in jur de 1000 de dolari.

×
Subiecte în articol: ipad ipad imprumut carti ipad