x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie de 67 ani a dat naștere propriei nepoțele

O femeie de 67 ani a dat naștere propriei nepoțele

23 Dec 2016   •   18:00
O femeie de 67 ani a dat naștere propriei nepoțele
Sursa foto: pixabay.com

O femeie în vârstă de 67 de ani din Grecia a adus pe lume propria nepoată după o gestaţie surogat, devenind asftel primul caz al unei mame substitut la o vârstă atât de înaintată, potrivit medicilor care s-au ocupat de acest caz, relatează EFE. 

Mama naturală, care a suferit o histerectomie, nu putea avea copii. Înainte de a face operaţia i-au fost extrase ovule care au fost inseminate cu spermatozoizii soţului.  Având în vedere că fiica sa nu putea purta sarcina, femeia s-a oferit ca mamă substitut însă pe lângă o serie de examinări exhaustive a avut nevoie şi de o autorizaţie specială judecătorească. 

Limita de vârstă în Grecia pentru fecundarea in vitro este de 50 de ani, dar nu există o lege în privinţa mamelor surogat. 

După o creştere bruscă a tensiunii arteriale, femeia a fost nevoită să nască prin cezariană în cea de-a 31-a săptămână de sarcină. Atât femeia cât şi nou-născutul se simt foarte bine. 

În declaraţii acordate mass-media locale, femeia a spus că decât mamă, mai degrabă se simte ca "o dublă bunică" şi a asigurat că a luat cea mai bună decizie pentru a-şi ajuta fiica şi că nu-i pasă de opiniile contrare exprimate de opinia publică, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: mama surogat