x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O grupare jihadistă necunoscută revendică asasinarea celor trei tineri israelieni

O grupare jihadistă necunoscută revendică asasinarea celor trei tineri israelieni

de Agerpres    |    03 Iul 2014   •   22:10
O grupare jihadistă necunoscută revendică asasinarea celor trei tineri israelieni

O grupare jihadistă palestiniană, necunoscută până în prezent, a revendicat asasinarea celor trei tineri israelieni daţi dispăruţi cu 19 zile în urmă şi care luni au fost găsiţi morţi în localitatea palestiniană Hebron, scrie joi presa israeliană.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului The Times of Israel, o grupare intitulată Adepţii Statului Islamic Bayt al-Maqdis susţine pe un website islamist că este autoarea celor trei crime, dar şi a altor atacuri, afirmând inclusiv că ea a lansat o parte din rachetele trase asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza.

De asemenea, această grupare jihadistă palestiniană se declară aliată a Statului Islamic (noua titulatură a grupării sunnite Statul Islamic din Irak şi Levant (EIIL), ce a proclamat recent un "califat" pe teritoriile controlate de ea în Siria şi Irak), iar acţiunile ei au fost conduse în onoarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, autoproclamatul "calif" al Statului Islamic.

În textul difuzat, respectiva mişcare atacă şi grupările palestiniene Fatah şi Hamas, pe care le califică drept "organizaţii umilite" şi cărora le reproşează că "liderii lor au vândut religia în favoarea politicii".

"Au intrat în parlamente politeiste şi s-au aliat cu lideri păgâni şi cu şiiţi", mai susţine această grupare, conform traducerii din cotidianul israelian. Ea ameninţă de asemenea Israelul şi Autoritatea Naţională Palestiniană, pe aceasta din urmă avertizând-o că îi pregăteşte surprize şi că va fi înlăturată de la putere în teritoriile palestiniene. 

×