x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O lecţie germană despre demisie

O lecţie germană despre demisie

09 Noi 2010   •   00:00

Pentru că în alte ţări persoanele publice nu obişnuiesc să se bată în cuie de scaunul aferent funcţiei pe care o ocupă, purtătorul de cuvânt al ministrului german de Finanţe şi-a dat demisia după un scandal propagat pe reţeaua YouTube. Este vorba despre o altercaţie pe care Michael Offer a avut-o în public cu şeful său, ministrul Wolfgang Schäuble.

Purtătorul de cuvânt a apreciat "că încrederea necesară muncii sale nu mai există", a declarat unul dintre colegii săi. "Michael Offer mi-a cerut să îl eliberez din funcţia de purtător de cuvânt. Am răspuns acestei cereri. Îi mulţumesc lui Offer pentru angajamentul neobosit şi loialitatea sa", a fost reacţia lui Schäuble.

Cu ocazia unei conferinţe de presă organizate săptămâna trecută, Schäuble l-a criticat în faţa jurnaliştilor pe purtătorul său de cuvânt, căruia i-a reproşat public că nu a distribuit la timp comunicatele de presă.

Cazul a fost prezentat de mai multe publicaţii, iar tonul general a fost unul de indignare, astfel că Schäuble a fost nevoit să recunoască într-un interviu publicat de Bild am Sonntag că "probabil a reacţionat în mod exagerat". (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe