x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O menajeră a fost opărită cu apă clocotită pentru că nu a servit cafeaua la timp

O menajeră a fost opărită cu apă clocotită pentru că nu a servit cafeaua la timp

21 Mai 2014   •   19:06
O menajeră a fost opărită cu apă clocotită pentru că nu a servit cafeaua la timp

O filipineză de 23 de ani, care lucra ca menajeră la o familie din Arabia Saudită s-a ales cu arsuri grave pe corp, după ce un membru al familiei care o angajase a turnat apă fierbinte pe ea.

Femeia din Filipine, al cărei nume este fictiv - Fatma, venise cu contract în Arabia Saudită, să lucreze ca menajeră. La un moment dat, a fost atacată de mama femeii care o angajase şi care s-a repezit nervoasă în bucătărie şi a turnat apă opărită peste menajară. Bătrâna i-a reproşat că nu i-a adus cafeaua mai repede, relatează The Indepedent, citând ABS-CBN News.

Şi mai rău, după atac, filipineza nu a fost dusă de urgenţă la spital, deşi avea arsuri aproape pe tot corpul, în special pe spate. Abia după câteva ore, menajera filipineză a reuşit să ajungă la spital şi să îşi anunţe rudele despre ceea ce i se întâmplase, după ce i-a dat un număr de telefon unei asistente medicale, rugând-o să îl apeleze.

Astfel a fost informat unul dintre verii femeii, care lucra şi el în Arabia Saudită. El s-a dus la spital şi a luat-o pe Fatma de-acolo. A contactat Ambasada.

Un reprezentant al misiunii diplomatice s-a ocupat să i se asigure protecţie şi tratament medical corespunzător femeii.
Vărul tinerei a postat pe reţeaua de socializare Facebook o fotografie cu arsurile pe care le-a suferit Fatma în urma atacului cu apă opărită.

Cazul filipinezei nu este singular. Potrivit unui studiu realizat de Comitetul pentru Filipinezii de peste hotare, 70% dintre lucrătorii casnici care merg să lucreze la familii din Arabia Saudită au raportat cazuri de violenţă fizică şi psihică. Nu numai filipinezii au fost victimele violenţei domestice, ci şi lucrători veniţi din alte ţări. Anul trecut, de pildă, o tânără din Sri Lanka a fost decapitată după ce fusese acuzată că a ucis un copil de 4 luni de care avea grijă.

De asemenea, Indonezia a intezis cetăţenilor săi să mai lucreze în Arabia Saudită, unde o menajeră a fost de asemenea decapitată, după ce a recunoscut că l-a ucis pe angajatorul ei care o abuza frecvent. (S.Stancu)

×