x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă manifestaţie de amploare propalestiniană la Londra

O nouă manifestaţie de amploare propalestiniană la Londra

de Agerpres    |    09 Aug 2014   •   20:34
O nouă manifestaţie de amploare propalestiniană la Londra

Mai multe zeci de mii de manifestanţi propalestinieni au protestat sâmbătă la Londra împotriva "masacrului" din Gaza şi a livrărilor de arme către Israel, potrivit celor două asociaţii organizatoare, Stop the War şi Palestine Solidarity Campaign.

Este vorba de a treia manifestaţie propalestiniană de mare amploare pe străzile capitalei britanice în ultimele patru săptămâni. Primele două, care au avut loc la 19 şi 26 iulie, au mobilizat de fiecare dată peste 50.000 de manifestanţi, potrivit Stop The War, în timp ce poliţia a estimat numărul lor între 10.000 şi 15.000 de persoane.

Coloana de manifestanţi a plecat din faţa sediilor BBC, acuzată de organizaţiile propalestiniene de acoperirea părtinitoare a intervenţiei israeliene în Gaza.

"Opriţi masacrul!", "Eliberaţi Palestina!", "Încetaţi atacurile!", "Ridicaţi blocada!", au scandat manifestanţii care, după ce au trecut prin faţa Ambasadei SUA, au ajuns în zona Hyde Park.

Această manifestaţie intervine după o săptămână dificilă pentru guvernul lui David Cameron, criticat că nu adoptă o poziţie fermă faţă de Israel.

Secretarul de stat în Ministerul britanic de Externe, Sayeeda Warsi, şi-a dat marţi demisia, motivând că ''nu mai poate susţine politica guvernului privind Gaza'', politică care în opinia sa ''nu poate fi apărată din punct de vedere moral''.

În acelaşi timp, Cameron a fost criticat de opoziţia laburistă pentru că nu a adoptat o linie mai dură faţă de Israel de la declanşarea, pe 8 iulie, a unui război care a făcut aproape 1.900 de morţi.

×
Subiecte în articol: Israel fasia gaza proteste palestina