x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama a înotat împreună cu fiica sa în Golful Mexic

Obama a înotat împreună cu fiica sa în Golful Mexic

15 Aug 2010   •   00:00
Obama a înotat împreună cu fiica sa în Golful Mexic
Sursa foto: /cnn.com

Barack Obama, a înotat sâmbătă, împreună cu fiica sa, în largul statului Florida, unde se află pentru a-şi exprima solidaritatea cu locuitorii afectaţi de poluarea cu petrol din Golful Mexic, relatează CNN.

Casa Albă a pus la dispoziţia jurnaliştilor fotografii făcute în timp ce preşedintele înota, însă aceştia nu au avut acces direct în zonă.

Presa americană a mai publicat fotografii cu Obama înotând în timpul unei vacanţe în Hawaii din timpul campaniei prezidenţiale din 2008.

Obama şi familia sa se află în Florida pentru a-şi exprima solidaritatea cu locuitorii afectaţi de poluarea fără precedent din Golful Mexic, provocată de scufundarea, în aprilie, a platformei petroliere Deepwater Horizon, operată de British Petroleum. Decizia de a înota împreună cu fiica sa în apele Golfului - unde scurgerile de petrol au fost oprite cu o lună în urmă - a fost luată pentru a încuraja turismul în zonă.

"Mă aflu aici pentru a vă spune că activitatea noastră nu s-a încheiat şi că nu vom pleca până nu o vom încheia", a spus el, după o întâlnire cu lideri guvernamentali şi ai mediului de afaceri din Panama City.

"Am vrut să vin aici şi să transmit direct acest mesaj oamenilor de pe litoralul Golfului", a adăugat Obama, aflat în cea de-a cincea vizită în Golful Mexic de la producerea dezastrului.

"Ca urmare a eforturilor de depoluare, plajele de la Golf sunt curate, sigure şi deschise pentru afaceri. Acesta este unul dintre motivele pentru care Michelle, Sasha şi cu mine ne aflăm aici", a mai spus el.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe