x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama către şomeri: "Ce faceţi este un sacrificiu pentru următoarea generaţie"

Obama către şomeri: "Ce faceţi este un sacrificiu pentru următoarea generaţie"

02 Iun 2009   •   00:00
Obama către şomeri: "Ce faceţi este un sacrificiu pentru următoarea generaţie"

Preşedintele american Barack Obama s-a apărat de acuzaţiile că ar distruge slujbele pe care a promis să le protejeze prin declaraţia făcută către şomerii din sectorul auto, despre care crede că s-ar sacrifica pentru generaţia următoare.

Obama promisese în campanie că va proteja muncitorii din state precum Michigan, Ohio sau Pennsylvania, iar acum este acuzat că preluarea General Motors de către guvernul american va însemna un dezastru pentru muncitori.

Cu toate acestea, Obama susţine că nu avea altă opţiune decât să facă statul acţionar majoritar după ce GM a cerut protecţia legii falimentului. El a declarat că acţiunile sale la GM vor ajuta, în cele din urmă, muncitorii, aşa cum "zeci de mii de slujbe ar fi fost pierdute dacă Chrysler intra în lichidare, iar acum vor fi salvate".

"Deja am văzut 400.000 de slujbe pierdute în industria auto în anul de dinainte ca această restructurare să înceapă. Nu voi pretinde că s-au terminat vremurile rele. ne aşteaptă zile grele. Şi mai multe locuri de muncă vor fi pierdute. Mai multe fabrici vor fi închise. Ma multe reprezentanţe îşi vor închide porţile, ca şi furnizori de piese. Dar vreau să ştiţi că ceea ce faceţi este un sacrificiu pentru următoarea generaţie", declara Obama.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: externe