x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama în clasamentul celebrităţilor puternice

Obama în clasamentul celebrităţilor puternice

05 Iun 2009   •   00:00

Barack Obama este primul preşedinte în exerciţiu care intră în clasamentul anual al celor 100 "cele mai puternice celebrităţi", publicat de revista Forbes, alături de vedete ale muzicii, filmului şi altor domenii.



Preşedintele american ales în noiembrie figurează pe poziţia 49 a topului, cu mult în urma unor vedete ca Angelina Jolie, Oprah Winfrey sau Madonna, care ocupă primele locuri ale clasamentului în 2009, a relatat AFP.

Oprah, vedeta micului ecran în Statele Unite, care a ocupat prima poziţie în top doi ani consecutiv, a fost detronată de Angelina Jolie în acest clasament care ia în calcul veniturile, dar şi apariţiile în presă şi pe Internet. Oprah deţine suma record de 275 de milioane de dolari, faţă de 27 de milioane ale partenerei lui Brad Pitt, a treia în clasamentul pe anul trecut. Turneele şi prezenţa constantă a Madonnei pe prima pagină a tabloidelor o plasează pe aceasta pe locul trei cu venituri de 110 milioane de dolari, faţă de locul 21 anul trecut.

Autoarea seriei "Harry Potter", britanica J. K. Rowling, prima în privinţa veniturilor în 2008, a pierdut mai multe poziţii, ieşind din top. În urma lui Beyonce Knowels, care rămâne pe poziţia a patra, primul bărbat în clasament este Tiger Woods, cel mai bine plătit sportiv  cu venituri de 110 milioane de dolari, anul trecut clasându-se al doilea. El este urmat de vedeta rock, Bruce Springsteen, şi de Steven Spielberg, care trece de pe poziţia a 13-a pe şapte. Actriţa Jennifer Aniston, care trece de pe locul 17 pe locul opt, se clasează exact înaintea fostului ei soţ, Brad Pitt, pe locul zece anul trecut. Kobe Bryant, vedeta echipei de baschet Los Angeles Lakers, pe locul 19 anul trecut, s-a clasat pe poziţia a zecea.
    
 

×
Subiecte în articol: externe