x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama: SUA nu vor trimite din nou trupe în Irak pentru a participa la acţiuni împotriva teroriştilor

Obama: SUA nu vor trimite din nou trupe în Irak pentru a participa la acţiuni împotriva teroriştilor

de Agerpres    |    13 Iun 2014   •   19:51
Obama: SUA nu vor trimite din nou trupe în Irak pentru a participa la acţiuni împotriva teroriştilor

SUA nu vor trimite din nou trupe în Irak pentru a participa la acţiuni împotriva teroriştilor, a declarat, vineri, preşedintele SUA, Barack Obama, susţinând de la Casa Albă o scurtă conferinţă de presă pe marginea situaţiei din Irak, în contextul escaladării ameninţării teroriste în această ţară, informează ITAR-TASS şi Reuters.

"Nu vom trimite înapoi trupe pentru participarea la acţiuni militare în Irak", a subliniat liderul american.

Barack Obama i-a însărcinat pe adjuncţii săi responsabili cu politica externă şi securitatea naţională să elaboreze alte posibile variante de acţiune pentru acordarea de ajutor guvernului de la Bagdad.

În opinia preşedintelui american, actuala escaladare a activităţii teroriste în Irak "nu este doar şi nu este atât o provocare militară", iar prin urmare pentru soluţionarea acestei probleme este nevoie nu neapărat de măsuri de ordin militar.

În acelaşi timp, Obama a recunoscut, referitor la activitatea grupării teroriste Statul Islamic din Irak şi Levant că "aceasta va fi o problemă de lungă durată".

Obama a subliniat, de asemenea, că din partea Washingtonului nu trebuie aşteptate acţiuni imediate în vederea susţinerii Bagdadului. Pentru elaborarea unor asemenea decizii vor fi necesare, după toate probabilităţile, "mai multe zile", a spus liderul american. 

×