x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficialul rus instalat în regiunea Herson, care a murit într-un accident, a fost omagiat de Putin

Oficialul rus instalat în regiunea Herson, care a murit într-un accident, a fost omagiat de Putin

10 Noi 2022   •   06:15
Oficialul rus instalat în regiunea Herson, care a murit într-un accident, a fost omagiat de Putin
Sursa foto: Hepta

Moartea lui Kirill Stremousov, șeful adjunct al administrației locale instalate de Rusia, a fost confirmată de șeful său, Vladimir Saldo, guvernatorul interimar al Khersonului, susținut de Rusia. Președintele rus Vladimir Putin l-a omagiat pe oficialul instalat de Moscova în regiunea ucraineană.

Președintele Vladimir Putin i-a acordat post-mortem lui Kirill Stremousov Ordinul Curajului, o distincție de stat, a precizat Kremlinul într-o declarație.

Un oficial instalat în Rusia a declarat că accidentul s-a produs după ce șoferul vehiculului lui Stremousov a încercat să evite să lovească un camion care efectuase o manevră periculoasă.

Vladimir Rogov, din regiunea învecinată Zaporojie, a scris pe Telegram că șoferul camionului este de vină.

Agenția rusă de știri RIA a publicat o înregistrare video cu vehiculul distrus al lui Stremousov, care era distrus în totalitate.

Stremousov era o față foarte vizibilă pe rețelele de socializare, el având numeroase declarații pro-Moscova. În cea mai recentă, cu câteva ore înainte de moartea sa, el a denunțat ceea ce a numit „naziștii” ucraineni și a declarat că armata rusă deține „controlul deplin” asupra situației din sud.

Ucraina l-a considerat un colaborator și un trădător.

Moartea lui Stremousov a adâncit sentimentul de dezordine din jurul apărării Hersonului. La câteva ore după accidentul fatal, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat trupelor sale să se retragă din orașul ucrainean ocupat.

(sursa: Mediafax)

×