x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS: Lumea este cu adevărat "foarte aproape" de o pandemie de gripă porcină

OMS: Lumea este cu adevărat "foarte aproape" de o pandemie de gripă porcină

09 Iun 2009   •   00:00

Keiji Fukuda, directorul general-adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, susţine că lumea este cu adevărat "foarte aproape" de o pandemie de gripă porcină.

Totuşi, "nu vrem ca oamenii să intre în panică în mod excesiv" în perspectiva trecerii la nivelul 6 (maxim) de alertă pandemică, a declarat marţi oficialul OMS, citat de AFP.

Intenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este de a se asigura, în primul rând, că toate statele sunt pregătite să facă faţă virusului AH1N1, a adăugat el.

În decursul ultimelor 24 de ore, nu mai puţin de 108 cazuri noi de infectare cu virusul gripei AH1N1 au fost confirmate în Europa.

În România, toţi pacienţii cu gripă AH1N1 internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" au fost externaţi. Institutul "Cantacuzino" nu a mai confirmat niciun caz nou de infectare cu acest virus, au informat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Luni, aceştia au declarat că cele şapte zile de monitorizare a persoanelor cu care tânăra de 28 de ani infectată cu virusul gripal AH1N1 a luat contact s-au încheiat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: externe