x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ONU cere o anchetă privind circumstanţele morţii lui Gaddafi

ONU cere o anchetă privind circumstanţele morţii lui Gaddafi

21 Oct 2011   •   10:03
ONU cere o anchetă privind circumstanţele morţii lui Gaddafi

Inaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) a cerut astazi declansarea unei anchete privind circumstantele mortii fostului lider libian Muammar Gaddafi.

"In legatura cu moartea lui Gaddafi, circumstantele nu sunt clare. Consideram ca este necesara o ancheta. Trebuie sa existe o ancheta, tinand cont de ceea ce am vazut ieri", a declarat purtatorul de cuvant al UNHCR, Rupert Colville, referindu-se la o serie de inregistrari video publicate joi de presa internationala.

Colville a apreciat ca doua inregistrari video care prezinta moartea lui Kadhafi "sunt foarte ingrijoratoare", relateaza AFP, citata de Mediafax. El nu a precizat cine ar trebui sa desfasoare ancheta, reamintind insa ca membrii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului au mandatat, in cursul acestui an, o comisie de experti pentru a investiga violentele care au avut loc in Libia.

Fostul lider libian, in varsta de 69 de ani, a fost ucis joi, dupa ce fortele Consiliului National de Tranzitie libian au preluat controlul asupra orasului natal al acestuia, Sirt. Muammar Kadhafi este primul lider arab ucis de la declansarea "primaverii arabe", o succesiune de miscari de contestare a regimurilor autoritare, produse in Tunisia, Egipt, Libia, Siria, Yemen si Bahrain.

×
Subiecte în articol: gaddafi libia onu unhcr gaddafi a murit